Kalatoitude retseptid

Tom yum goong ehk magushapu ja selge Tai supp 

Hele-Mai Alamaa, 6. jaanuar 2014 03:56
Magushapu Tai suppFoto: Hele-Mai Alamaa
Kui supis on maitset vähe, lisa kõike aga julgelt otse taldrikusse. Kalakaste, laim, koriander ja viilutatud tšilli võiksid olla laua peal saadaval.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 l Kalapuljong
8 lehte Kaffarlaim
2 vart Sidrunhein
4 cm jupp Ingver
2 küünt Küüslauk
2 punast kauna Tšilli
1 tk Sibul
1 sl Pruun suhkur
Tai kalakaste
2 tk Laim
300 g Krevett
1 peotäis Šampinjon
Koriander (värske)

Valmistamine

1. Tai supi tegemiseks tasub kõik enne ette valmistada. Puhasta ja viiluta ingver, küüslauk, tšilli, sibul ja seened.

2. Pane kalapuljong keema. Kui mullid juba tõusevad, lisa kaffirlaimi lehed ja sidrunhein. Kui sul on õnnestunud saada värsket sidrunheina, võta välimine valge kiht ära, tambi vart pisut noa käepidemega ja keera sõlm peale. Nii tuleb maitse kõige paremini välja.

3. Nüüd lisa kõik viilutatud kraam ja maitseained.

4. Seened ja krevetid las jäävad kõige viimaseks, neid keeda tõesti napp minutike.

5. Serveeri värske koriandriga. Tai supid peaksid olema ühtaegu vürtsikad ja hapud ja soolased ja magusad, mitte mingid lurrid.