HapukapsaboršFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
6. jaanuar 2014, 01:41

Hapukapsaborš

Serveeri borši hapukoore ja ohtra rohelisega, musta pipart keeruta otse taldrikusse. Imeline, magushapu ja pisut vürtsikas. Soojendades läheb aina paremaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PULJONG
700 g Veiseliha kondiga
1 vars Seller
1 tk Porgand
1 tk Sibul
1 pea Küüslauk (väike)
1 tk Sibul
Petersell (varred, kui juhtub olema)
1 tl (kuhjaga) Jäme sool
1 tl Must pipar
3 lehte Loorber
SUPP
1 tk Peet
500 g Hapukapsas
1 tk Porgand
2 sl Tomatipasta
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
100 g Kuivatatud ploom
Või või õli (praadimiseks)
Sool
Must pipar
Maitseroheline (till, petersell)

Valmistamine

1. Alusta korraliku puljongi keetmisest. Aseta liha külma veega tulele. Lase keema tõusta, riisu vaht ning lisa kõik maitseained ja puhastatud juurikad. Keeda vaiksel tulel ja kohe südamest. 3–4 tundi aitab ehk küll. Kui vaja, lisa vett.

2. Kurna puljong, puhasta ja tükelda liha, juurikad viska minema.

3. Koori ja riivi porgand ning peet jämeda riiviga. Hauta eraldi ja kiirelt pisikese õli või võikilluga panni peal. Lisa värvi säilitamiseks sidrunimahla ja soovi korral maitseks tomatipastat.

4. Aseta puljong koos hapukapsaga keema. Kui kapsas on pehme, kalla peet-porgand puljongisse. Lisa mustad ploomid ning keeda pehmeks. Enne serveerimist lisa tükeldatud liha, lase supp veel korraks keema tõusta ja tõsta taldrikutesse.