Eesti köök

Kodune frikadellisupp kaalikaga 

Hele-Mai Alamaa, 6. jaanuar 2014 02:31
Kodune frikadellisuppFoto: Hele-Mai Alamaa
Frikadellisupi kõrvale käib käär korralikku musta leiba hea Eesti võiga. Muud ei oska tahtagi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
FRIKADELLID
500 g Veisehakkliha
1 viil Sepik (kuivanud)
1 tk Muna
0.5 dl Piim
1 sl Sinep
Sool
Must pipar
SUPP
1.5 l Puljong
1 tk Kaalikas (väike)
1 tk Porgand (suur)
Või või oliiviõli (praadimiseks)
Till või petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Riivi kuivanud sepikuviil ja pane piimaga paisuma. Lisa muna, sool, pipar, sinep ja hakkliha. Sega korralikult ja veereta märgade kätega pallikesed. Võid teha ka suurema koguse ja ülejäänud külmutada.

2. Aseta alul pallid taldriku või lõikelauaga sügavkülma, kui nad on juba pisut külmunud, veereta nad kilekotti ümber. Järgmine kord saabki otse mulisevasse puljongisse puistata. Kui frikadeelid külmutamiseks ei lähe, tõste need keeva leeme sisse järgmiselt.

3. Aseta puljong pliidile. Koori ja tükelda porgand ja kaalikas. Mulle meeldivad supi sees jämedalt riivitud juurikad. Kui vesi keeb, libista lihapallid keema. Riisu vaht ja saada juurviljad ka supi sisse. Keeda, kuni juurikad pehmed, kontrolli maitset ja söö ohtra rohelisega.