Kartulipüreesupp lõhega
Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
3 tk Kartul
1 tk Porgand
1 tk Sibul (suur)
2 küünt Küüslauk
1 vars Varsseller
2 tk Õun (Eesti hapu viss)
Või (praadimiseks)
1 dl Valge kuiv vein
1 tk Puljongikuubik
Sool
Must pipar
TALDRIKULE
200 g Külmsuitsulõhe
Salvei
Või
Valmistamine
1. Puhasta ja tükelda aedviljad. Sulata potis või, prae pisut sibulat ja küüslauku. Lisa porgand ja seller, lõpuks õun ja kartul, kalla peale vein. Keeda paar minutit ja kalla peale vesi, nii et kõik oleks parajalt kaetud.
2. Libista sisse ka üks puljongikuubik. Keeda, kuni aedviljad on lagunemiseni pehmed. Kalla pisut vedelikku kõrvale ootama ja püreesta kohe tulikuumalt. Kontrolli maitset.
3. Prae salvei võikilluga ja aseta iga taldriku põhja mõni riba külmsuitsulõhet. Väga maitsev.
HEA TEADA!
Puljongikuubiku ja vee asemel kasuta võimalusel köögiviljapuljongit.
Kommentaarid (0)