Pähkli-kohupiimatortFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. detsember 2013, 04:31

Pähkli-kohupiimatort

Rohke kohupiimakreemiga pähkline tort tuleb üsna suur ja näeb uhke välja.

Koostisosad
PÕHI
175 g Või
2 dl Suhkur
5 tk Muna
200 g Hakitud metspähklid
1.25 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
KREEM
100 g Hakitud metspähklid
1 dl Hapukoor
300 g Kohupiimapasta
1 dl Suhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
8 lehte Želatiin
KAUNISTAMISEKS
2 dl Rõõsk koor 35%
1 sl Suhkur
Hakitud metspähklid
Füüsal

Valmistamine

1. Vahusta või suhkruga, klopi ükshaaval hulka munad. Sega hakitud pähklid jahu ja küpsetuspulbriga. Lisa või-munavahule. Vala tainas 24 cm lahtikäivasse tordivormi. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.

2. Võta ahjust, lase jahtuda ja lõika põigiti pooleks. Pane alumise poole ümber tordivormi äär.

3. Sega blenderis hakitud pähklid, hapukoor, kohupiimapasta ja suhkur. Pane želatiin 5 minutiks külma vette paisuma, lahusta siis väheses kuumas vees. Vahusta koor ja nirista segades hulka želatiin. Sega vahukoor kreemiga. Määri kreem tordipõhja alumisele kihile, tõsta peale ülemine.

4. Kata tort toidukilega ja pane 60 minutiks külmkappi. Vahusta koor suhkruga ja pane tordile katteks. Kaunista hakitud pähklite ja füüsalitega.