Šokolaadipirukas metspähkliltegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. detsember 2013, 00:24

Šokolaadipirukas metspähklitega

Magusasõltlasele on siin kõike – pähkleid ja šokolaadi ning krõbedat tainastki. Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
150 g Tume šokolaad
150 g Röstitud metspähklid
1.5 dl Suhkur
3 sl Kakaopulber
2 tk Munakollane
1 tk Munavalge
25 g Soolane või
2 sl Tume rumm
Nisujahu
400 g Lehttainas

Valmistamine

1. Haki šokolaad ja töötle koos pähklite, suhkru ja kakaoga kombainis puruks. Lisa munakollased, või, rumm ja sega ühtlaseks massiks.

2. Rulli tainas jahusel laual lahti ja lõika üks 26 cm ning üks 24 cm ketas. Tõsta väiksem ketas küpsetuspaberile ahjuplaadile. Tõsta täidis peale, jättes 1 cm äärest vabaks. Klopi munavalge kergelt vahule ja määri sellega ääred. Tõsta peale suurem ketas, vajuta käega nii, et õhku ei jääks vahele. Suru ääred kokku.

3. Mässi pirukas küpsetuspaberisse ja pane 30 minutiks külmkappi. Kattesse lõika terava noaga umbes 1 cm vahedega sisselõiked.

4. Määri pealt munavalgega ja küpseta 180-kraadises ahjus 40 min. Kui pirukas hakkab pealt liialt pruunistuma, alanda ahju temperatuuri.