Kiudainerikkad toidud

Kõrvitsasalat seemnete ja rukolaga 

Pille Enden, 9. detsember 2013, 17:00
Kõrvitsasalat seemnete ja rukolaga Jaan Heinmaa
Röstitud seemned annavad igale salatile mõnusa meki. Rosin on siin lausa rosin roale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 kg Kõrvits
0.5 tl Sool
1 tl Kurkum
1 tl Jahvatatud ingver
4 sl Oliiviõli
50 g Rosinad
1 sl Veiniäädikas
0.5 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
100 g Rukola
50 g Kõrvitsaseemend, päevalilleseemned ja seedermänniseemned
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori kõrvits ja lõika 1,5–2 cm viiludeks ning need omakorda kuubikuteks. Pane kõrvitsakuubikud kaussi koos soola, vürtside ja 2 sl õliga. Sega läbi. Tõsta kõrvitsakuubikud ahjuplaadile ja rösti 225- kraadises ahjus 10 min. Pane samasse, õli ja vürtsidega kaussi rosinad, lisa veiniäädikas, apelsinimahl ja ülejäänud õli.

2. Rösti seemned kuival pannil. Tõsta salatilehed kaussi, pane peale kõrvits.

3. Sega kergelt käega läbi. Puista peale seemned ja vala kaste. Maitsesta soola ja pipraga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee