Vahukommid munavalgegaFoto: Daisy Lappard
Nädala kook
16. detsember 2013, 01:38

Vahukommid munavalgega

Vahukommid võid jätta valgeks või lisada neile toiduvärviga õrna tooni. Tavaliste toiduvärvide asemel võid kasutada ka mahla, meie kasutasime näiteks peedimahla. Toiduvärv lisa vahustatud munavalgete hulka. Kogus ubes 100 tükki.

Koostisosad
225 g Peensuhkur
30 ml Suhkrusiirup
50 ml Vesi
7 g Želatiin
3 tk Munavalge
20 g Tuhksuhkur
VEERETAMISEKS
100 g Tuhksuhkur
100 g Kartulijahu

Valmistamine

1. Mõõda esmalt kõik ained välja, sest töö käib kiiresti ja vajab pidevat tegutsemist.

2. Vala suhkur, siirup ja vesi paksupõhjalisse keedunõusse ning kuumuta saja kraadini. Õigest konsistentsist annab märku see, kui siirup mullitab tihedalt ja lusikaotsaga siirupit külma vette tilgutades saab sellest kuuli voolida.

3. Leota želatiinilehed külmas vees, nõruta ja seejärel sulata.

4. Klopi munavalged koos tuhksuhkruga tugevaks vahuks.

5. Vala suhkrusiirup pidevalt vispliga vahustades munavahu hulka.

6. Lisa massi hulka sulatatud želatiin.

7. Jätka vahustamist, kuni segu on sitke ja läikiv ning hakkab jahtuma.

8. Sega tuhksuhkur ja kartulitärklis ja sõelu laia nõusse (taldrik, kauss, kandik) paksem kiht.

9. Vala munavalgemass tordipritsi ning suru tuhksuhkrusegusse pikad ribad. Puista segu ka ribade peale ja jäta maiused jahtuma.

10. Lase ribadel paar tundi taheneda ja lõika seejärel meelepärase suurusega vahukommid, mis veereta veelkord  tuhksuhkrusegus läbi.

11. Lase kommidel veel paar tundi taheneda.

HEA TEADA!

* Kasuta kommide valmistamisel peeneteralist, mitte suure teraga suhkrut. Kindlasti ära kasuta aga tuhksuhkrut.

* Suhkrusiirupina sobib näiteks roosuhkrusiirup või glükoosisiirup.