Lehmakommid kondenspiimastFoto: Daisy Lappard
Nädala kook
16. detsember 2013, 01:33

Lehmakommid kondenspiimast

Lihtne ja kodune variant iiristest. Kogus 700 grammi.

Koostisosad
1.5 dl Piim
170 g Magustamata kondenspiim
400 g Suhkur
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine

1. Vooderda piklik keeksivorm fooliumiga ja määri õliga kokku.

2. Vala suhkur, kondenspiim ja piim paksupõhjalisele pannile ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni suhkur on sulanud.

3. Suurenda kuumust keskmisele tasemele ning kuumuta veel umbes 25–30 minutit pidevalt segades, kuni segu on saavutanud kuldse värvuse ning jahukastmelaadse paksuse.

4. Eemalda anum pliidilt ja lase viis minutit seista.

5. Lisa vanillisuhkur ja sega hoogsalt lusikaga läbi.

6. Kalla ettevalmistatud vormi ja lase maiusel jahtuda. Tahenemiseks võib kuluda kuni kuus tundi.

7. Kui mass on tahenenud, lõika kommid terava noaga tükkideks.

HEA TEADA!

* Kommide tegemisel peab olema hoolikas, et end ära ei kõrvetaks. Seetõttu pole selle maiuse valmistamine päris sobiv lastele.

* Massi hulka võid lisada ka võid (siinse retsepti puhul umbes 100 g), nii jääb tulemus pehmem. Ka võib lisada pähkleid.

* Segu tuleb kogu aeg segada, vastasel juhul kõrbeb see põhja. Kiirustada ei tasu, sest kui keemisaeg jääb liiga lühikeseks, ei pruugi mass piisavalt taheneda.