Mõnus marjamarmelaadFoto: Jaan Heinmaa
Magustoidud
16. detsember 2013, 01:26

Mõnus marjamarmelaad

Marmelaadi puhul on soovitav võtta tugeva maitsega marju või puuvilju, mis varjutavad agar-agari maitset.
Kõvemate viljade puhul, mis mahla vähem välja annavad, võib neid kuluda rohkem, kui retseptis antud. Samuti võib suhkru kogus eri viljade puhul erineda. Maitseks sobib lisada ka sidrunimahla. Kogus 450 grammi.

Koostisosad
3 sl Agar-agar
5 dl Vesi
2 dl Suhkur
200 g Vaarikad
200 g Kiivi
2 sl Brändi, rumm vms

Valmistamine

1. Pane agar-agar pooleks päevaks või ööks külma veega likku. Kalla potti, mõõda juurde suhkur ja keeda tasasel tulel aegajalt segades kuni 1 tund või kuni vedelik pakseneb. Lase pisut jahtuda, kuid mitte

liigselt, et see juba tarretuma hakkaks.

2. Püreeri eraldi marjad ja kiivide viljaliha ning hõõru läbi tiheda sõela. Sega kumbki püree agar-agari lahusega. Lisa sidrunimahl ja alkohol.

3. Tõsta segu kommivormidesse või vala toidukilega kaetud neljakandilisse karpi. Lase tarduda. Lõika kuubikuteks või võta vormist ja veereta suhkrus.