Kiudainerikkad toidud

Lehttainakeerud Parmesani ja seemnetega 

Hele-Mai Alamaa, 9. detsember 2013, 02:26
LehttainakeerudFoto: Hele-Mai Alamaa

Koostisosad
500 g Lehttainas
2 sl Sulavõi
Parmesan v. muu kõva juust
Kõrvitsaseemned, mooniseemned, seesamiseemned või sinepiseemned
Muna (määrimiseks)

Valmistamine

1. Lase lehttainal rahulikult külmkapis üles sulada. Rulli pisut jahusel pinnal, määri vahele sulatatud võid, lappa kokku, rulli uuesti, puista seemneid, pudista juustu, rulli jälle... Niimoodi mitmed kordi. Lõpuks lõika pulgakesed, südamed või keera ümber telje lipsukesteks.

2. Pealt määri lahtiklopitud munaga ja puista veel seemneid ka.

3. Küpseta 200kraadises ahjus maksimaalselt 10 minutit, aga hoia silm peal, juust kipub kõrbema. Head isutekitajad, kaasahaaramiseks laste klassiõhtule ja supi kõrvale muidugi.