Koostisosad
400 g Tume šokolaad
400 g Suhkruga kondenspiim
30 g Või
2 sl Konjak (soovi korral)
3 dl India pähkel, kuivatatud aprikoosid, ploomid, jõhvikad, datlid, viigimarjad
Valmistamine
1. Pane šokolaad, või ja kondenspiim veevanni sulama.
2. Haki kuivatatud puuvilju pisut ja sega šokolaadimass korralikult ühtlaseks. Vala kogu segu vormi. Mina kasutasin silikoonist leivavormi. Kui silikoonvormi käepärast pole, kasuta toidukilet või küpsetuspaberit vooderdamiseks. Siis saad magusa hiljem ilusti vormist välja.
3. Nüüd vorm külmkappi, ööseks.
4. Kui magusaaeg käes, kummuta maius välja ja lõika terava noaga ruudud. Kuni serveerid ja säilitad, hoia
külmkapis. See ei ole tavaline komm, ikka armastust kiirgab, kui ruudud lauale tulevad pärast jõulupraadi.
Kommentaarid (0)