Joogid

Rikkalik hõõgvein 

Kaarel Grepp, 17. oktoober 2014, 01:51
Rikkalik hõõgvein Kaarel Grepp
Midagi tõeliselt teravat. Kogus 1,5 liitrit.

Koostisosad
0.75 l Viin
1.5 dl Konjak
3.3 dl Pilsneri tüüpi õlu
2 tk Viigimari
3 tk Kuivatatud ploom
1.5 dl Rosinad
1.5 dl Mandlid
8 pulka Kaneel
1 tk Apelsin (koorest ribad)
4 tk Kardemon
1 tk Nelk
1.5 dl Pruun suhkur

Valmistamine

1. Pane viigimarjad, ploomid, rosinad, mandlid, apelsinikoor, kaneel, kardemon ja nelk potti. Vala peale pilsner nii, et vürtsid oleksid õlles. Aja segu peaaegu keema. Lisa vein, seejärel maitse järgi suhkrut. Kuumuta glögi, aga väldi keema minekut. Kaas peab olema tihedalt peal.

2. Soojenda pann ja tõsta sellele paar supilusikatäit suhkrut ning pruunista, aga ära lase kõrbeda. Vala pruunistunud suhkur ja konjak glögisse ning kuumuta keemiseni. Eemalda kaas ja süüta pikast tikust ettevaatlikult õhk glögi peal, põleta paar sekundit ja sule pott uuesti kaanega.

3. Glögi võiks jääda ööpäevaks seisma. Seejärel eemalda joogist vürtsid. Glögi võib juua ka külmalt, aga parim on see ikka tulikuumana.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee