AhjurisotoFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. detsember 2013, 09:35

Ahjurisoto Džiugase juustu ja rooskapsaga

Roog, mis valmib peaaegu et ise.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul (suur)
2 küünt Küüslauk
2.5 dl Pruun riis
1 dl Kuiv valge vein
8 dl Kanapuljong
100 g Džiugase pikantne juust (riivitud)
3 sl Koriander (hakitud)
3 sl Murulauk või roheline sibul (hakitud)
300 g Rooskapsas
2 sl Küüslauguõli
2 sl Sidrunimahl
1 tk Sidrun (riivitud koor)
1 dl Džiugase juust (riivitud)

Valmistamine

1. Prae ahjupoti põhjas õli-võisegus hakitud sibul pehmeks, lisa hakitud küüslauk ja prae veel paar minutit. Lisa riis ja vein ning lase see mulisedes riisi sisse keeda. Kalla potti puljong ja tõsta tunniks 180 kraadisesse ahju.

2. Keeda rooskapsaid 5 minutit, pane pannile ja prae küüslauguõlis pruunikaks. Vajadusel poolita.

3. Riivi kapsastele sidrunikoor, piserda peale mahl ja riivitud juust. Sega läbi. Serveeri risotot rooskapsaste ja juustulaastudega.

VAATA Džiugase pikantse juustu kohta lisaks SIIT!