Kiudainerikkad toidud

Puravikuorsoto 

Lia Virkus, 26. november 2013, 10:37
Puravikuorsoto Rakvere LK
Seakalekarbonaadi puravike ja sibulaga teeb toitvaks mõnusalt kreemine puravikuorsoto.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 sl Oliiviõli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
200 g Odrakruup
1 dl Valge kuiv vein
10 dl Köögiviljapuljong
20 g Riivitud parmesan v. muu kõva juust
300 g Värsked puravikud või
25 g Kuivatatud puravikud
Basiilik
Sool
Must pipar
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
2 sl Riivitud parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine

1. Hauta hakitud sibulat ja küüslauku õlis. Lisa puravikud (kuivatatud seeni leota enne 3 tundi kuumas vees) ja kuumuta, kuni vesi välja aurustub. Lisa kruubid ja kuumuta mõni minut. Lisa vein ja hauta, kuni see on kruupidesse imendunud. Lisa vähehaaval puljongit (kuivatatud seente puhul võid lisada ka poole jagu leotusvett), kuni kogu puljong on imendunud (u 40 minutit).

2. Tõsta pott pliidilt, lisa parmesan ja lase kaane all 5 minutit maitsestuda. Sega hulka tükeldatud basiilik ja sidrunist pressitud mahl. Serveerimisel raputa peale parmesani. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee