Hakkliha-ürdikotletid sinepikastmega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g Veisehakkliha
0.5 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Muna
2 sl Riivsai
3 sl Ürdisegu (murulauk, basiilik, petersell, tüümian, pune)
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
KASTE
2 sl Majonees
2 sl Sinep
1 tl Sidrunimahl
1 tk Muna (keedetud)
1 küüs Küüslauk
Valmistamine
1. Kastme valmistamiseks haki küüslauk peeneks või riivi. Peenesta keedetud muna kahvliga. Sega kõik ained kokku, lisa vajadusel veidi soola ja jäta kaste maitsestuma. Sega kõik ained kausis kokku ning maitsesta lõpus soola ja musta pipraga. Tambi mass ühtlaseks ja vormi käte vahel kotletid.
2. Prae kuumal pannil mõlemalt poolt 3‒4 minutit, tõsta ahjuplaadile ja määri peale kaste. Küpseta kotlette
180‒200-kraadises ahjus 15‒20 minutit. Need kotletid on head nii kuumalt kui ka külmalt, näiteks röstsaial.
Kommentaarid (0)