Lihatoidu retseptid

Hakkliha-ürdikotletid sinepikastmega 

Rudolf Visnapuu, 1. detsember 2013, 23:43
Hakkliha-ürdikotletid Jaan Heinmaa
Nende kotlettide valmistamiseks võib kasutada ükskõik missugust hakklihasegu, kuid eriti mahlased saad need veisehakklihast. Värsked ürdid võib näiteks asendada isetehtud pesto või hoopis peeneks hakitud karulauguga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Veisehakkliha
0.5 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Muna
2 sl Riivsai
3 sl Ürdisegu (murulauk, basiilik, petersell, tüümian, pune)
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
KASTE
2 sl Majonees
2 sl Sinep
1 tl Sidrunimahl
1 tk Muna (keedetud)
1 küüs Küüslauk

Valmistamine

1. Kastme valmistamiseks haki küüslauk peeneks või riivi. Peenesta keedetud muna kahvliga. Sega kõik ained kokku, lisa vajadusel veidi soola ja jäta kaste maitsestuma. Sega kõik ained kausis kokku ning maitsesta lõpus soola ja musta pipraga. Tambi mass ühtlaseks ja vormi käte vahel kotletid.

2. Prae kuumal pannil mõlemalt poolt 3‒4 minutit, tõsta ahjuplaadile ja määri peale kaste. Küpseta kotlette

180‒200-kraadises ahjus 15‒20 minutit. Need kotletid on head nii kuumalt kui ka külmalt, näiteks röstsaial.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee