Kartulimundris kalaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
1. detsember 2013, 23:06

Kartulimundris kala

Niimoodi küpsetatud roog on justkui kaks ühes. Kala küpseb kartulimassi sees mahlaseks ja tilliga maitsestatud kartuliümbris on juba lisandiks. Valmista juurde ohtralt värsket salatit ja rohkem polegi midagi tarvis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Lõhefilee või forellifilee
Sool
Valge pipar
Värske aedtill
8 tk Kartul
2 tk Muna
0.5 tl Sool
2 sl Riivsai
1 sl Või

Valmistamine

1. Eemalda kalafileelt nahk ja luud. Maitsesta kala kergelt soola ja pipraga ning jäta kartulitega tegelemise ajaks maitsestuma.

2. Haki till peeneks. Riivi kartulid jämeda riiviga. Aseta riivitud kartulimass tihkele sõelale ja suru võimalikult palju vett välja. Seejärel lisa munad, sool, riivsai ja pisut hakitud tilli ning sega läbi. Tegutse kiiresti, et kartul ei tumeneks. Tõsta umbes kolmandik kartulimassist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nii et see moodustuks kalatüki suuruse aluse.

3. Puista kartulile pool allesjäänud tillikogusest ja aseta peale kala. Kata kala ka pealt tilliga ja jaota siis sellele ülejäänud kartulimass. Suru see kenasti ümber kala ja puista peale tükikesteks lõigatud või. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit, kuni kartul on kenasti kuldseks küpsenud. Kata roog poole küpsemise ajal fooliumiga, et kala läbi küpseks ja kartul liialt ei pruunistuks.