Kiudainerikkad toidud

Lehttainas õunad ja ingli kaste 

Kersti Rea, 30. detsember 2013, 04:12
Lehttainas õunad Jüri Seljamaa

Kogus: üheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
9 tk Õun
50 g Mandlid
50 g Rosinad
1 tl Kaneel
3 tl Fariinsuhkur
2 tl Pehme või
500 g Lehttainas
INGLI KASTE
2 tk Munakollane
1 sl Suhkur
1 tl Nisujahu
2 dl Rõõsk koor 35%
0.5 kauna Vanill
Sidrunikoor

Valmistamine

1. Koori õunad ja urgitse välja südamik. Haki mandlid ja sega rosinate, kaneeli, suhkru ja pehme võiga. Topi segu õunte südamikku.

2. Rulli lehttainas õhemaks ja lõika nii suurteks neljakandilisteks tükkideks, et need õunale ümbrikuna

ümber ulatuksid. Veereta õunu veel suhkrus ja kaneelis ning aseta tainaruutude keskele. Mähi õunad nurkadest üles tõstes tainasse ja kinnita tainas puutikuga. Määri munaga ja küpseta ahjus, kuni õunad on küpsed ja tainas kuldkollane. Serveeri koos “Ingli kastmega”.

3. Selleks vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Lisa jahu. Kuumuta koor koos pooleks lõigatud vanillikauna ja riivitud sidrunikoorega keemiseni ning tõsta siis tulelt. Nirista pool kogust kuuma koort kogu aeg segades munakollastele, kalla munakollasesegu potti järelejäänud koore hulka ning pane uuesti kuumenema. Sega kogu aeg, kuni kaste on paksenenud. Keema ei tohi lasta! Jahuta ja serveeri koos õuntega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee