Hautatud part praetud naerigaFoto: Jüri Seljamaa
Kiudainerikkad toidud
30. detsember 2013, 04:08

Hautatud part praetud naeriga

Naeris oli eestlaste toidulaual juba enne kartulit, kuid nüüd on see vitamiinirikas juurvili kahjuks üsna unustatud.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 kg Part
50 g Või
2 sl Konjak
1 sl Kadakamarjad
2 dl Valge kuiv vein
Sool
Must pipar
Suhkur
Mesi
1 kg Naeris

Valmistamine

1. Lõika pardilt ära kogu nähtav rasv ja pane kõrvale. Prae part haudepotis võis igast küljest pruuniks. Piserda konjakiga, puista peale kadakamarjad ning kalla üle veiniga. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Aseta haudepott ahju ja küpseta 1–1,5 tundi. Kui part on juba peaaegu valmis, määri lindu meega ning aseta pott ilma kaaneta tagasi, et liha pruunistuks.

2. Vahepeal koori naerid ja lõika umbes 4 cm pikkusteks kangideks. Pruunista pannil pardist lõigatud rasv, pane sinna naeritükid praadima. Tõsta part hetkeks potist välja, kuid hoia soojas. Kalla naerid pardileeme sisse ja kuumuta neid selles umbes 3 minutit. Serveeri kohe koos terve või tükeldatud pardiga.