Pohla-hurmaakookFoto: Artur Sadovski
Küpsetised
3. detsember 2013, 11:28

Pohla-hurmaakook

Kiire valmistuskäiguga kook, mille saab juba mitu tundi varem valmis teha. Hea rahvusvaheline kooslus magusast hurmaakreemist ja mõrust pohlast.

Koostisosad
TAINAS
150 g Või
3 sl Suhkur
1 sl Vanillsuhkur
3.5 dl Nisujahu
50 g Jahvatatud mandlid
0.5 tl Küpsetuspulber
Sool
1 tk Munakollane
Külm vesi
KREEM
2 tk Munakollane
3 tk Muna
0.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
1 tk Hurmaa (suur)
2.5 dl Rõõsk koor 35%
KATE
300 g Pohlad
2 tk Hurmaa
1 dl Želeesuhkur
2 dl Vesi

Valmistamine

1. Haki köögikombainis külm või suhkrute, jahu, mandlipuru, küpsetuspulbri ja soolaga ühtlaseks pudiks. Lisa siis töö käigus munakollane ja nii palju külma vett, et saaksid hästi koos püsiva taina. Hoia 1–2 tundi külmikus ning rulli seejärel 0,5 cm paksuseks.

2. Vooderda ümmarguse 26 cm või kandilise pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Järelejäänud tainast võid kasutada kaunistamiseks. Hoia tainaga vormi kuni ahjupanekuni külmikus. Täkesta seejärel põhi kahvliga ning küpseta 210-kraadises ahjus 10–15 minutit ehk kuni pind on õlgkollane.

3. Kreemi jaoks sega munad suhkrutega lahti, lisa kooritud hurmaast tehtud püree (ligi 1,2 dl) ning rõõsk koor. Vala kreem eelküpsetatud tainale ja jätka küpsetamist 180-kraadises ahjus ligi 30 minutit ehk kuni kreemi hüübimiseni.

4. Jahuta kook ning kata siis külmutatud marjade ja hakitud hurmaaga. Lahusta želeesuhkur kuumas vees ning vala külmadele marjadele. Hoia kuni tarretumiseni külmikus, seejärel eemalda vormist ning serveeri.