Jõulune trühvlitortFoto: Artur Sadovski
Nädala kook
3. detsember 2013, 12:21

Jõulune trühvlitort

Lopsakas šokolaadikook, mida saab kavalalt vürtsiseks võluda.

Koostisosad
TAINAS
3 tk Muna
1.5 dl Rafineerimata suhkur
2 tl Vanillsuhkur
100 g Või
150 g Tume šokolaad
1.5 sl Mõru kakaopulber
1 sl Piparkoogimaitseaine (soovi korral)
1.3 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
KREEM
400 g Maitsestamata toorjuust
2 tk Munakollane
0.75 dl Rafineerimata suhkur
3 lehte Želatiin
2 dl Rõõsk koor 35%
100 g Šokolaad
4 sl Liköör Vana Tallinn
KATE
200 g Šokolaad
50 g Või

Valmistamine

1. Vahusta munad taina jaoks suhkrutega hästi tugevaks vahuks. Sulata või ning lahusta selles kuumuses ka šokolaaditükid. Lisa kakao ja soovi korral maitseainesegu ning sega hästi läbi. Vala šokolaad munavahu hulka ja sega hästi rahulikult läbi. Sõelu hulka ühendatud jahu ja küpsetuspulber ning jätka ettevaatlikku segamist, kuni saad ühtlase taina. Vala 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 180-kraadises ahjus ligi 30 minutit. Jahuta ning tõsta siis kook vormist välja. Jaga kaheks.

2. Kreemi jaoks vahusta toorjuust munakollaste ja suhkruga ühtlaseks. Aseta želatiinilehed külma vette punduma. Kuumuta rõõsk koor keemiseni ning eemalda tulelt. Lisa želatiinilehed ja tükeldatud šokolaad ning sega, kuni kõik on lahustunud ja ühtlase kreemi sarnane. Ühenda toorjuustu- ja šokolaadikreem, maitsesta likööriga ning vahusta kohevaks. Soovi korral sega õrnalt hulka ka vahustatud munavalged, mis enne järele jäid.

3. Tõsta üks tainapoolikutest lahtikäiva koogivormi põhjale, vala peale pool kreemist ning kata järelejäänud koogipooliku ja kreemiga. Lase külmikus vähemalt 3 tundi tarretuda.

4. Serveerimiseks eemalda kook vormist. Sulata või ning lahusta selles šokolaad, lase pisut jahedas taheneda ja vala siis koogile. Kaunista.