VerikäkisalatFoto: Artru Sadovski
Eesti köök
3. detsember 2013, 11:51

Verikäkisalat

Meie pere armastab verivorste. Viimastel aastatel on lisandunud vanaema moodi serveerimisele ka salatiimprovisatsioonid verikäkkidega. See salat on üks lemmikutest – üsna toitev, sobides jõululaupäeva lõunasöögiks.

Koostisosad
100 g Beluugaläätsed
Sool
1 tk Punane tšilli
Petersell
Oliiviõli
2 tk Peet
Küüslauk
Mesi
150 g Verikäkk
1 tk Avokaado
1 tk Fenkol
Roheline salat (erinevad)
1 tk Granaatõun
KASTE
6 sl Oliiviõli
2 sl Sidrunimahl
Sinep
Sool
Suhkur
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda läätsed soolaga maitsesatud vees soovitud pehmuseni. Nõruta ning sega kausis läbi peeneks hakitud tšilli ja peterselliga ning maitsesta oliiviõli ja soolaga. Jäta ootele.

2. Koori ja tükelda peedid. Püherda need oliiviõlis ning küpseta 200-kraadises ahjus soovitud küpsuseni. Seejärel lisa kuumadele peedilõikudele peeneks hakitud küüslauk, maitse järgi soola ja mett ning jäta ootele.

3. Tükelda verikäkk 1 cm paksusteks ratasteks ning prae pannil õlis pealt krõbedaks. Jäta ootele.

4. Sega sügavas kausis kastmeks oliiviõli, sidrunimahl ja soovi korral sinep ning sega ühtlaseks. Timmi maitse paika soola, pipart ja suhkrut kasutades.

5. Seejärel puhasta avokoaado ja tükelda see kastme hulka. Lisa õhukesed fenkoliviilud, rebi hulka salatilehed ning sega ettevaatlikult kõik läbi. Tõsta salat serveerimisvaagnale, lisa jahtunud läätsed, verikäkiviilud, maitsestunud peediviilud ning puista peale granaatõunaseemned. Serveeri kohe.

HEA TEADA!

Granaatõunaseemnete asemel sobivad siia salatisse hästi ka pohlad.