LillkapsapirukadFoto: Bonduelle
Kiudainerikkad toidud
22. november 2013, 02:15

Lillkapsapirukad

Mahlane täidis teeb pirukast õige piruka. Kogus 25 kuni 30 tükki.

Koostisosad
TAINAS
2 dl Piim
5 dl Nisujahu
4 g Kuivpärm
1 sl Tuhksuhkur
5 sl Või
Sool
TÄIDIS
400 g Bonduelle'i külmutatud lillkapsas
4 tk Muna
50 g Või
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda lillkapsast mõned minutid ja kurna. Lõika väiksemateks tükkideks ja prae võis. Lisa 4 muna, sool ja pipar ning lase jahtuda.

2. Valmista tainas. Sega 1 klaas jahu piima, pärmi, või, suhkru ja soolaga. Lisa vähehaaval ülejäänud jahu ja sega, kuni tekib ühtlane mass. Kata tainas rätikuga ja lase 45–60 minutit kerkida.

3. Kui tainas on kerkinud, vormi sellest ümmargused kettad ja lisa nende keskele täidis. Vajuta ääred kinni. Lase valmis pirukatel pool tundi seista.

4. Prae pirukaid päevalille- või rapsiõlis mõlemalt poolt 2 minutit. Aseta majapidamispaberile, et õli välja nõrguks.