Kiudainerikkad toidud

Soolapadjal küpsenud kuld-merikoger aedubadega 

Toidutare, 22. november 2013 03:07
Kuld-merikoger aedubadegaFoto: Bonduelle

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund kala maitsestumiseks

Koostisosad
1 tk Kuld-merikoger (puhastatud)
200 g Bonduelle'i külmutatud aedoad
1 tk Apelsin
2 sl Või
4 sl Oliiviõli
1 küüs Küüslauk
Rohelised maitsetaimed (näiteks petersell, loorber, tüümian, salvei)
Must pipar
1 kg Jäme meresool

Valmistamine

1. Haki kõik maitsetaimed peeneks, pane kala kõhuõõnde, lisa 2 sl oliiviõli, soola ja pipart.

2. Lase kalal 1 tund tõmmata.

3. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga, vala sellele 1 kg soola ja kuumutage seda ahjus 5 minutit temperatuuril 180  kraadi C.

3. Aseta kala kuumale soolale ja küpseta ahjus 10 minutit (pööra kala vahepeal ehk 5 minuti pärast).

4. Samal ajal kui kala küpseb, keeda aedube paar minutit ja kurna. Pane pannile 1 sl võid, lisa oliiviõli, peenestatud küüslauk ja prae kergelt läbi. Seejärel lisa aedoad, riivitud apelsinikoor, soola ja pipart ning prae 2 minutit. Võtakala ahjupannilt ja serveeri küpsete aedubadega.