MaapähklivõiküpsisedFoto: Mari-Liis Ilover
Ameerika köök
9. detsember 2013, 03:55

Maapähklivõiküpsised

Kogus 20 tükki.

Koostisosad
125 g Pehme või
200 g Pruun suhkur
1 tk Muna
0.5 tl Vanilliekstrakt
200 g Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sooda
300 g Maapähklivõi

Valmistamine

1. Hõõru või ja suhkur heledaks kreemiks. Lisa muna ja vanilliekstrakt, sega hoolsalt läbi. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja sooda, lisa tainasse. Viimasena sega õrnalt hulka maapähklivõi (mida vähem

segamist, seda muredamad küpsised).

2. Veereta käte vahel 20 pallikest, tõsta kahele ahjuplaadile nii, et pallikeste vahele jääks parajalt ruumi. Vajuta kahvliga lamedaks, kahvel jätab küpsistele ka ilusad triibud. Küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni küpsised on saanud kuldse tooni. Võivad ahjust võttes tunduda pehmed, aga ära muretse, jahtudes see pehmus kaob. Jahuta (ahju)restil.