Saksamaa köök

Valged piparkoogid 

Mari-Liis Ilover, 9. detsember 2013, 04:22
Valged piparkoogidFoto: Mari-Liis Ilover
Piparkoogid ei pea sugugi ainult tumedad olema. Valgete piparkookide puhul on siirupi ja suhkru kuumutamise protseduur ära jäetud ning piparkoogid ongi vahelduseks hoopis heledad. Kogus umbes 50 tükki.

Koostisosad
250 g Või
250 g Suhkur
2 tk Muna
500 g Nisujahu
0.5 tl Sooda
2 tl Piparkoogimaitseaine
Sool
GLASUUR
1 tk Munavalge
200 g Tuhksuhkur
1 tl Sidrunimahl (soovi korral)
Kaunistamiseks midagi meelepärast

Valmistamine

1. Hõõru pehme või ja suhkur vahule. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, sooda ja sool. Sõtku ühtlaseks tainaks. Hoia tainast vähemalt tund aega enne küpsetamist külmkapis.

2. Tõsta 20 minutit enne küpsetamist külmast, et tainas pehmeneks veidi.

3. Rulli jahusel laual paari millimeetri paksuseks. Lõika vormiga tainakujundid. Tõsta need pannilabida abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180–200 kraadi juures 8–10 minutit.

4. Löö munavalge vispliga kergelt lahti. Lisa segades tuhksuhkrut, kuni glasuur on sobiva paksusega ja läikiv. Soovi korral maitsesta glasuur sidrunimahlaga. Ehi jahtunud küpsised glasuuri ja soovikohaste kaunistustega.