Linnuliha retseptid

Pardikoivad vürtsika punase kapsaga 

Mari-Liis Ilover, 9. detsember 2013, 04:59
Pardikoivad vürtsika punase kapsaga Mari-Liis Ilover
Pardiliha on ikka olnud pühadelaual oodatud külaline. Siinne pardiroog, kus toekuse ja vürtsidega pole kokku
hoitud, on tõeliselt talvine ja jõuluhõnguline. Soovi korral küpseta juurde veel ahjukartuleid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 tk Pardikoib
2 sl Sool
4 küünt Küüslauk
4 tk Loorber (pooleks murtud)
6 oksa Tüümian
Must pipar (purustatud)
KAPSAS
1 tk Punane kapsas (väike)
1 tk Punane sibul
2 tk Õun
8 tera Nelk
1 tk Tähtaniis
5 tera Vürts
1 jupp Kaneelikoor
1 dl Pruun suhkur
0.5 dl Punase veini äädikas
1.5 dl Vesi
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Puista nõu (klaasist, keraamiline või plastist madal kauss või vaagen) põhja 1 sl soola. Laota sellele pardikoivad, nahapool pealpool. Puista peale ülejäänud 1 sl soola. Vajuta noaseljaga küüslauguküüned laiaks ja lõika pooleks. Pane pardikoibade peale ja vahele küüslauk, pooleks murtud loorberilehed ja tüümianioksad. Lase 12–24 tundi külmkapis maitsestuda.

2. Haki kapsas ribadeks. Koori sibul ja viiluta. Koori ja eemalda õuntelt südamed, viiluta väiksemateks tükkideks. Tõsta kapsas, sibulad ja õunad ahjuvormi. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega läbi.

3. Pühi pardikoivad maitseainetest ja lahtisest soolast puhtaks ning tõsta kapsale, nahapool ülal. Kata ahjuvorm fooliumiga. Küpseta 165 kraadi juures 3 tundi. Sega vahepeal paar korda kapsaid kahvliga. 15 minutit enne valmimist kuumuta ahi 230 kraadini ja lase pardikoibadel pruunistuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee