Peekonisse mässitud seafileeFoto: Mari-Liis Ilover
Eesti köök
9. detsember 2013, 02:51

Peekonisse mässitud seafilee

Seafilee küpseb kiiresti. Peekonisse mässitult pole ka ohtu, et liha seest kuivaks jääb. Liha saatjateks on talvised juurikad: pastinaak saab meest ja rosmariinist mõnusalt maguskirbe meki ning tavapärasele kartulipudrule lisab kuldse värvitooni ja põnevama maitse kõrvits. Ära anna järele kiusatusele kartuli-kõrvitsatampi liiga ühtlaseks püreestada, siis kaotab ta oma robustse “tambise” võlu.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Sea sisefilee
110 g Viilutatud toorsuitsupeekon
Sool
Must pipar
PASTINAAK
500 g Pastinaak
2 sl Või
2 oksa Rosmariin
1 sl Mesi
Meresool
KARTULI-KÕRVITSATAMP
500 g Kartul
250 g Kõrvits (puhastatud)
5 sl Või
Sool

Valmistamine

1. Maitsesta filee soola ja pipraga. Mässi singilõigud tihedasti ümber filee. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Mässi ahjust võetud liha fooliumisse ja lase 15 minutit puhata. Seejärel lõika viiludeks.

2. Lõika kooritud pastinaagid terava noa, juurviljakoorija või juustunoaga pikisuunas õhukesteks laastudeks.

Sulata pannil või, lisa rosmariinioksad, mesi ja veidi soola. Tõsta pastinaagilaastud pannile ja sega hoolikalt, et

kõik laastud maitsestuksid. Küpseta 10 minutit.

3. Kartuli-kõrvitsatambiks koori ja lõika kartulid väiksemateks tükkideks. Keeda soolaga maitsestatud vees koos kõrvitsatükkidega pehmeks. Selleks kulub umbes 20 minutit. Vala vesi ära, tõsta kaaneta pott kuumale pliidile, et liigne vesi köögiviljadest ära auraks ja nad taheneksid. Seejärel tõsta kuumadele kartulitele-kõrvitsatele tükkidena või. Sega, et või sulaks. Tambi pudrunuiaga katki. Maitse ja vajaduse korral lisa soola.