Kitsejuustu-pohlasaiadFoto: Mari-Liis Ilover
Võileivade retseptid
9. detsember 2013, 04:28

Kitsejuustu-pohlasaiad

Bruschetta-tüüpi krõbesaiad sobivad hästi pidulikumale suupistelauale, eelroaks või kergeks eineks. Võimaluse korral kasuta koorikuga kitsejuustu, see ei valgu sulades saialt maha. Rubiinidena säravad vitamiinipommidest granaatõunaseemned ning kuldne mesi on talvisel viirusteajal asendamatud!

Kogus: viiele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
5 viilu Ciabatta
120 g Kitsejuust
Oliiviõli
2 sl Pohlamoos või pohlasalat
1 sl Harilik sarapuupähkel (hakitud)
2 sl Mesi
2 sl Granaatõunaseemned
Värske tüümian
Must pipar

Valmistamine

1. Rösti hakitud pähkleid kuumal kuival pannil paar minutit. Määri saiaviiludele õige vähe oliiviõli.

2. Lõika kitsejuust 10 viiluks. Jaota saiadele ja tilguta juustule mõned tilgad oliiviõli. Küpseta 200kraadises

ahjus umbes 7 minutit, kuni sai on krõbe ja juust veidi sulanud. Võta ahjust välja.

3. Tõsta saiadele törtsudena pohlamoosi. Raputa peale röstitud pähklid ja nirista mett. Jahvata saiadele veskist musta pipart. Kaunista granaatõunaseemnete ja tüümianioksakestega.