Kiudainerikkad toidud

Õuntega hapukapsad emale 

Lia Virkus, 9. detsember 2013, 02:59
Õuntega hapukapsadFoto: Jaan Heinmaa
Paari tunniga saad potis valmis hautada maitsvad hapukapsad. Võid neid teha nii pliidil kui ka ahjus ja erinevate lisanditega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 kg Hapukapsas
100 g Peekon
1 tk Sibul (suur)
5 tk Õun
3 dl Puljong
1 dl Tomatipasta
2 tl Köömned
Sool
Suhkur

Valmistamine

1. Haki peekon ja sibul, pruunista õlis. Puhasta ja viiluta õunad. Pane sibul, peekon ja õunad koos hapukapsaga ahjupotti. Kalla peale puljong ja tomatipasta ning sega läbi.

2. Hauta 175kraadises ahjus kaane all 1,5–2 tundi. Maitsesta soola ja soovi korral suhkruga (kui õunad on hapud).