Signe makspasteetFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
9. detsember 2013, 01:03

Signe maksapasteet

Pasteeti armastavad paljud, kuid selle isetegemist peetakse tülikaks. Tegelikult pole selles midagi hullu. Pasteet valmib umbes poole tunniga ja korraga saab valmis suurema hulga maitsvat, lisaaineteta pasteeti, mida võib ka külmutada. Kogus 1 kg.

Koostisosad
200 g Suitsupeekon
800 g Vasikamaks või seamaks
200 g Või
2 tk Porgand
1 tk Sibul (suur)
Sool
Must pipar
Nelk
2 lehte Loorber
Suhkur (soovi korral)
1 sorts Brändi

Valmistamine

1. Puhasta maks kelmetest ja lõika väiksemateks tükkideks. Koori ja haki porgandid ning sibul. Lõika peekon kuubikuteks ning prae koos porgandi ja sibulaga. Lisa maks, sool, pipar, nelk ja loorber, hauta kaane all umbes 15 minutit. Vahepeal võid lisada pisut vett, et tekiks mõnus leem.

2. Kui maks ja köögiviljad on pehmed, lase neil pisut jahtuda. Seejärel püreesta segu koos vähese leemega köögikombainis või lase läbi hakklihamasina. Püreestamise käigus lisa tükkhaaval ka või. Lõpus viimistle maitse soola ning soovi korral ka suhkru ja brändiga. Jaga pasteet karpidesse või kaussidesse ja säilita külmas.