Küpsetised

Pidulikud šokolaadimuffinid 

Lia Virkus, 8. detsember 2013, 23:48
Pidulikud šokolaadimuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt šokolaadised muffinid, millele lisab põnevust tainasse riivitud (suvi)kõrvits. Kata muffinid vahuse toorjuustuglasuuriga ning kaunista nonparellidega, nii näevad need kenad pidulikud välja. Kogus 12 tükki.

Koostisosad
3 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Jahvatatud kaneel
2 tk Muna (suur)
120 g Toasoe või
2 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 dl Riivitud kõrvits
150 g Hakitud tume šokolaad
GLASUUR
100 g Toasoe maitsestamata toorjuust
1.5 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
30 g Toasoe või
KAUNISTAMISEKS
Nonparellid

Valmistamine

1. Taina valmistamiseks sega jahu, küpsetuspulber ja kaneel. Vahusta toasoe või suhkrutega heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad, vahustades pärast iga muna lisamist.

2. Sega hulka kuivained ja riivitud kõrvits. Viimaks sega juurde hakitud šokolaad. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse.

3. Küpseta 200kraadises ahjus 15–20 minutit (kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks). Lase muffinitel jahtuda.

4. Mikserda kokku glasuuriained ning kata muffinid glasuuriga. Kaunista nonparellidega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee