Vutipraad peekonigaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
9. detsember 2013, 00:51

Vutipraad peekoniga

Vähem võib olla rohkem. Jõulude ajal ägame vahel ülesöömise all. See praetud kõhutäis aga ei valmista mingeid kannatusi! Söögem vähem, aga paremini. Pealegi on hõrgu lihaga vutt ahjus vaid 15–20 minutit.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 min + maitsestub 1 tund + ahjus 15–20 min

Koostisosad
6 tk Vutt
10 viilu Toorsuitsupeekon
Õli
Sool
Must pipar
2 tk Küüslauk
2 tk Sidrun
TÄIDIS
6 viilu Röstsai
2 dl Parmesan (riivitud)
1 küüs Küüslauk
Hakitud petersell

Valmistamine

1. Hõõru vutid soola ja pipraga ning jäta tunniks maitsestuma. Peenesta saiaviilud kombainis, sega hulka riivitud parmesan ja maitsesta purustatud küüslaugu ja peterselliga.

2. Täida vutid seguga. Määri õliga, lao peale peekoniviilud. Seo koivad kokku. Pane ahjuvormi vuttide kõrvale

sidrunisektorid ja poolitatud küüslaugud.

3. Küpseta 220-kraadises ahjus 15–20 min. Võta ahjust ja hoia 10–15 min enne serveerimist fooliumi all.