Kiudainerikkad toidud

Punane kapsas portveini ja pirniga 

Pille Enden, 9. detsember 2013 01:45
Punane kapsas portveini ja pirnigaFoto: Jaan Heinmaa
Magushapud kapsad võid juba mitu päeva varem valmis teha. Teada on, et üles soojendades lähevad need ainult paremaks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi ja 15 minutit

Koostisosad
2 kg Punane kapsas
1 tk Sibul (suur)
2 dl Portvein või dessertvein
1 jupp Kaneelikoor
Jahvatatud nelk
1.5 sl Pruun suhkur
2 sl Punase veini äädikas
4 tk Pirn
Sool

Valmistamine

1. Lõika kapsas neljaks ja riivi või lõika ribadeks. Koori ja haki sibul. Pane kõik koostisosad (v.a pirnid) potti kaane alla ja hauta 1 tund.

2. Koori pirnid ja lõika väikesteks kuubikuteks, lisa kapsale. Kata pott kaanega ja hauta veel 1 tund, kuni kapsas on hästi pehme. Vajadusel, kui kapsas kuivale jääb, lisa hautamise ajal pisut vett. Maitsesta soolaga.