Kiudainerikkad toidud

Krõbedad ürdi-paprikakartulid 

Pille Enden, 9. detsember 2013 02:38
Krõbedad ürdi-paprikakartulidFoto: Jaan Heinmaa
Krõbe ahjukartul kuulub vaieldamatult jõululauale. Kasuta küpsetamisel hane- või pardirasva, see teeb kartulid eriti kuldseks ja krõbedaks. Kartulid võid eelmisel päeval poolvalmis küpsetada, et siis vahetult enne lauale panemist nad suurel kuumusel üle küpsetada.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 min + 50 min ahjus

Koostisosad
2 kg Kartul (väikesed)
1 sl Jahvatatud paprika
1 peotäis lehti Salvei või aed-piparrohi
6 sl Hanerasv või pardirasv
Sool

Valmistamine

1. Lõika kooritud kartulitesse u 1 cm vahedega piki ja risti sisselõiked. Sega kartulid jahvatatud paprika ja ürdilehtedega, raputa peale soola, tõsta ahjuvormi ja lisa rasv. Kalla vormi põhja vett.

2. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kui serveerimine jääb järgmisele päevale, võta roog ahjust, jahuta ja pane külmkappi. Enne pakkumist tõsta kartulid 220-kraadisesse ahju ja küpseta veel 20 minutit – kuni on pealt krõbedad ja seest pehmed.