Lihaveisesteik värviliste köögiviljadegaFoto: Daisy Lappard
Veiseliha retseptid
9. detsember 2013, 04:24

Lihaveisesteik värviliste köögiviljadega

Kui aega kipub nappima, on see pearoog perelõunaks alati hea lahendus.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Veise välisfilee või antrekoot
Õli
Sool
Must pipar
LISAND
1 tk Porgand (suur)
4 tk Redis
1 tk Mustjuur
1 tk Pastinaak (väike)
1 sl Või
Sool
2 peotäit Rohelised oad

Valmistamine

1. Koori köögiviljad ja lõika paari sentimeetri paksusteks viiludeks.

2. Auruta köögiviljad poolpehmeks.

3. Kuumuta pann ja sulata sellel või.

4. Lisa pannile aurutatud köögiviljad ja prae paar minutit. Maitsesta soolaga.

5. Kuumuta grillpann ja pintselda õliga üle.

6. Prae lihaviile mõlemalt poolt paar minutit.

7. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta paariks minutiks “puhkama”.

HEA TEADA!

* Tõsta liha umbes tund aega enne praadimist toatemperatuurile, et praadides saaks liha kohe pruunistuma hakata.

* Serveeri liha kas punase veini või seenekastmega.

* Praetud liha vajab paar minutit n-ö puhkamisaega, et lõigates head lihamahlad kohe välja ei voolaks.