Veiseliha retseptid

Keelesalat 

Angelica Udeküll, 9. detsember 2013, 02:16
KeelesalatFoto: Daisy Lappard
Keel on sedavõrd mahe ja muhe, et selle kõrvale sobib korraga mitu vägevat maitselisajat.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Veisekeel (keedetud)
1 tk Pirn
1 tk Hapukurk
2 sl Majonees
1 sl Mädarõigas
2 sl Hakitud petersell
Sool

Valmistamine

1. Lõika keedetud keel, pirn ja hapukurk väikesteks kuubikuteks.

2. Sega mädarõigas majoneesi, hakitud peterselli ja soolaga.

3. Vala kaste salati komponentidele ja sega õrnalt läbi.

4. Serveeri leival või salatilehtedega.

HEA TEADA!

*Võid salati tõsta ka vormidesse ja seejärel taldrikule kummutada, nii mõjub see eriti peenena.

Kuidas keeta veisekeelt?

1. Aseta veisekeel potti ja kata üleni veega.

2. Lisa maitseks pipar, vürts, sool ja loorberilehed ning keeda paar tundi.

3. Keedetud keel tõsta korrkas jääkülma vette ja eemalda pealmine valge kiht. Kui keelel maha lased jahtuda, on keelelt valget kihti eemaldada palju keerulisem.

4. Kui soovid keelt salatis kasutada, lase n-ö kooritud keelel enne maha jahtuda.