Veiseliha retseptid

Veisesabasült mädarõikakreemiga 

Angelica Udeküll, 9. detsember 2013, 05:14
Veisesabasült mädarõikakreemigaFoto: Daisy Lappard
Süldi kõrvale sobivad hästi musta leiva krõpsud ehk siis rösti õhukesi leivalaaste ahjus seni, kuni need on krõbedad ja veidi servast tõmmud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Veisesaba
2 l Vesi
2 tk Sibul
2 tk Porgand
5 tera Vürts
1 sl Meresool
2 lehte Loorber
6 tera Must pipar
10 g Želatiin
MÄDARÕIKAKREEM
2 sl Hapukoor
0.5 dl Rõõsk koor 35%
1 sl Mädarõigas (marineeritud)
Meresool

Valmistamine

1. Pese saba külma veega ja lõika u 5 cm pikkusteks juppideks.

2. Vala sabale vesi peale ja lase keema tõusta. Seejärel vähenda kuumust ja keeda 2–3 tundi, kuni liha kondilt lahti tuleb ja vedelik on vähemalt poole võrra alla keenud.

3. Lõika porgandid ja sibulad pooleks ning rösti kuival pannil. Tõsta saba juurde potti.

4. Umbes poole keetmise peal lisa vürts, pipar ja loorber.

5. Keenud sabad tõsta vahukulbiga välja jahtuma ja murenda liha väikesteks tükkideks.

6. Kurna keeduleem ja pane koos lihaga potti ning maitsesta soolaga.

7. Paisuta želatiin ja sulata ning lisa vedelikule.

8. Tõsta süldisegu portsjonvormidesse ja jäta vähemalt paariks tunniks jahtuma.

9. Serveeri sülti koos mädarõikakreemiga – vahusta hapukoor ja rõõsk koor ning maitsesta mädarõika ja soolaga.

NB!

Ära unusta saba keetes vahtu koorida!