Ananassikompott kaneeliga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 2 tundi seismiseks
Koostisosad
1 tk Ananass (väike)
1 tk Sidrun
3 juppi Kaneelikoor
0.5 l Vesi
2 dl Suhkur
Valmistamine
1. Koori ananass, eemalda südamik ja lõika ketasteks.
2. Pese sidrun ja lõika õhukesteks viiludeks.
3. Keeda suhkrust, veest ja kaneelikoorest suhkrusiirup.
4. Laota ananassi- ja sidruniviilud kaussi ning vala üle kuuma suhkrusiirupiga.
5. Jäta kompott mõneks tunniks laagerduma ja serveeri meelepärase lisandiga, näiteks jäätise või vanillise vahukoorega. Enne serveerimist eemalda kaneelikoored.
HEA TEADA!
* Kasuta võimalikult küpset ananassi, mida pole vaja keeta. Kui ananass pole aga nii küps, keeda ananassiviilusid koos suhkrusiirupiga ja jäta mõneks ajaks seisma.
* Ananassikompotti sekka võid lisada ka pirni, õuna ja virsikut.
* Kompott maitseb hästi jäätise ja vanilli- või kaneelikastmega.
* Kaneelikoort saad kasutada mitu korda, kui see toidust eemaldades puhtaks pesta ja korralikult kuivatada. Säilita sellist kaneelikoort suletud nõus või kotis, et õhk sellele ligi ei pääseks. maitset annab kaneelikoor kaks-kolm korda, pärast seda muutub see oluliselt nõrgemaks ja siis tasub pigem võtta uus koor.
Kommentaarid (0)