Ahjustrooganov jamoneesigaFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
24. november 2013, 23:21

Ahjustrooganov majoneesiga

Rammus ahjuroog sobib hästi meesperele. Võid valmistükeldatud strooganovi asemel osta ka pehmet sealiha ja lõigata selle ise ribadeks. Juba maitsestatud lihale ära enam maitseaineid lisa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Sealiha (kaelakarbonaad, välisfilee vm)
3 tk Sibul
250 g Šampinjonid
4 dl Majonees
Sool
Must pipar
1 tl Liha üldmaitseaine (soovi korral)
Õli
Roheline sibul

Valmistamine

1. Pruunista kuubikuteks tükedatud lihatükid õlis ning maitsesta soola, pipra ja liha üldmaitseainega.

2. Lõika sibulad õhukesteks ratasteks ja seened viiludeks. Määri ahjuvorm õliga, pane liha vormi põhja. Kata sibularataste ja seeneviiludega ning vala üle majoneesiga. Küpseta 200° juures 30 minutit või kuni liha on pehme ja mure (siis aga kata vorm fooliumiga ja keera kuumus paarikümne kraadi võrra madalamaks).

3. Puista peale tükeldatud sibulapealseid või murulauku. Serveeri kuumade keedetud kartulitega.