RukkiräimedFoto: Ragne Värk
Kalatoitude retseptid
25. november 2013, 03:18

Rukkiräimed porgandikreemi ja värske kurgi äkisega

Pidulik räimetaldrik.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Räim
Rukkijahu
Õli ja või praadimiseks
Sool
Sidrunimahl
PORGANDIKREEM
150 g Porgand
25 g Küüslauk
75 g Sibul
0.5 dl Rapsiõli
0.5 dl Päevalilleõli
1 tilk Äädikas
Sool
Valge pipar (jahvatatud)
KURGIÄKIS
0.5 tk Värske kurk (pikk)
1 dl Vesi
8 g Meresool (peenem variant)
10 g Õunaäädikas
100 g Jääkuubikud
Aedtill
KARTULI-ÕUNARÖST
300 g Kartul (kooritud)
2 tk Õun
2 sl Rõõsk koor
1 tl Nisujahu
7 g Sool
1 tk Muna
5 g Suhkur
Must pipar (jahvatatud)
Õli praadimiseks

Valmistamine

1. Puhasta soovitud kogus räimi ning paneeri neid kergelt rukkijahus, seejärel prae või ja õliga keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt krõbedaks. Maitsestada soola ja sidrunimahlaga.

2. Porgandikreemi jaoks koori porgandid ning lõika suuremateks kuubikuteks. Keeda porgandid vees pehmeks, seejärel kurna vesi ära. Lõika küüslauk ja sibul viiludeks ning keeda päevalille- ja rapsiõli segus vaiksel tulel, kuni sibul ja küüslauk muutuvad klaasjaks, aga mitte pruuniks. Sega kõik blendris ühtlaseks siidiseks massiks ning lisa söögiäädikas, sool ja valge pipar.

3. Kiirsoola kurgi jaoks valmista soolalahus. Selleks sega kokku vesi, meresool ja õunaäädikas ning lisa jääkuubikud. Tõmba kurgist koorijaga pikuti õhukesed viilud ning pane soolalahusesse, lisa hakitud till. Viie minuti pärast on kergelt soolatud kurgid valmis kasutamiseks.

4. Kartuli-õunarösti jaoks riivi kartul jämeda riiviga, lisa (kooritud) riivitud õun, koor, läbisõelutud jahu, kanamuna, sool, suhkur ja must pipar. Sega kõik korralikult läbi ja vormi pisikesed pätsikesed. Prae need kuumal pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seejärel küpseta ahjus 180 kraadi juures 4-5 minutit.

5. Säti kõik roa osad kaunilt kuhjakestena taldrikule.