Kiudainerikkad toidud

Leivakook apelsinikreemi ja puuuviljadega 

Pille Enden, 20. november 2013, 13:46
Leivakook apelsinikreemi ja puuviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Pehme leivamaitselise põhjaga kook on kaetud hapuka kreemi ja puuviljadega. Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
200 g Või
2.5 dl Suhkur
4 tk Muna
0.5 tk Sidrun
300 g Rukkileib
1.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
APELSINIKREEM
3 sl Apelsinimahl
1 sl Sidrunimahl
1 tl Apelsinikoor (riivitud)
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
2 sl Suhkur
3 tk Munakollane
5 sl Või
KATE
2 tk Apelsin
50 g Must ploom
VORMI MÄÄRIMISEKS
Või
Riivsai

Valmistamine

1. Vahusta või suhkruga. Eralda munakollased ja -valged. Vahustatud võile lisa ükshaaval munarebud, riivitud sidrunikoor ja -mahl. Leib riivi või peenesta köögikombainis. Sega riivleib küpsetuspulbri ja jahuga. Sega taina

hulka. Lisa vahustatud munavalged ja sega samuti õrnalt hulka. Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga ja riputa üle riivsaiaga. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 min.

2. Lõika kooritud apelsinid ratasteks. Samal ajal, kui kook on ahjus, keeda ploomid, jahuta ja nõruta.

3. Apelsinikreemi jaoks sega kastrulis apelsini- ja sidrunimahl, riivitud koored ja suhkur. Kuumuta mahl keemiseni ja kuni suhkur on sulanud. Klopi munakollased lahti. Nirista kollaste hulka pool kuumast mahlast, samal ajal massi kloppides. Vala segu kastrulisse tagasi ja kuumuta nõrgal kuumusel, samal ajal segades, kuni segu pakseneb. See võtab aega 3–5 minutit.

4. Keera pliidi kuumus maha. Sega 1 sl kaupa hulka või. Lase jahtuda. Määri jahtunud koogile kreem ja lao üle apelsiniviilude ning ploomidega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee