Koostisosad
5.5 dl Nisujahu
0.5 dl Suhkur
1 tl Kardemon (jahvatatud)
0.5 tl Sool
25 g Pärm
2 dl Piim
100 g Või
TÄIDIS
50 g Või
0.5 dl Suhkur
KATE
75 g Või
1 dl Suhkur
2 dl Mandlilaastud
2 sl Nisujahu
2 sl Piim
Valmistamine
1. Sega jahu, suhkur, jahvatatud kardemon ja sool. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega muude ainete hulka ja sõtku ühtlaseks. Lisa sõtkumist jätkates pehme või. Rulli tainas jahusel laual umbes 35 x 50 cm õhukeseks plaadiks.
2. Vahusta täidise jaoks või suhkruga, määri tainale. Keera tainaplaat rulli, lõika 16–20 viiluks. Pane viilud paberist muffinivormidesse, lõikepind üleval. Lase saiadel soojas tund aega kerkida.
3. Küpseta 225-kraadises ahjus 5 minutit. Mõõda katteained kastrulisse, kuumuta keemiseni, määri poolküpsetele saiadele. Küpseta veel 8 minutit ehk kuni saiad on pealt kuldpruunid.
Kommentaarid (0)