Kiudainerikkad toidud

Tosca saiad 

Pille Enden, 20. november 2013, 13:36
Tosca saiad Jaan Heinmaa
Pehmed magusad saiad valmivad üsna kiiresti, nädalavahetuse hommikuks või pärastlõunase kohvi kõrvale on see magus suutäis oodatud. Kous 16 kuni 20 tükki.

Koostisosad
5.5 dl Nisujahu
0.5 dl Suhkur
1 tl Kardemon (jahvatatud)
0.5 tl Sool
25 g Pärm
2 dl Piim
100 g Või
TÄIDIS
50 g Või
0.5 dl Suhkur
KATE
75 g Või
1 dl Suhkur
2 dl Mandlilaastud
2 sl Nisujahu
2 sl Piim

Valmistamine

1. Sega jahu, suhkur, jahvatatud kardemon ja sool. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega muude ainete hulka ja sõtku ühtlaseks. Lisa sõtkumist jätkates pehme või. Rulli tainas jahusel laual umbes 35 x 50 cm õhukeseks plaadiks.

2. Vahusta täidise jaoks või suhkruga, määri tainale. Keera tainaplaat rulli, lõika 16–20 viiluks. Pane viilud paberist muffinivormidesse, lõikepind üleval. Lase saiadel soojas tund aega kerkida.

3. Küpseta 225-kraadises ahjus 5 minutit. Mõõda katteained kastrulisse, kuumuta keemiseni, määri poolküpsetele saiadele. Küpseta veel 8 minutit ehk kuni saiad on pealt kuldpruunid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee