Pähkli-puuviljaleivadFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
20. november 2013, 13:12

Pähkli-puuviljaleivad

Krõbedad puuviljased leivad on maitsvad näiteks või, juustu või moosiga. Valmistamine ei võta kaua aega, nii et nädalavahetusel jõuab need kenasti hommikusöögiks valmis. kogus 10 kuni 12 leivakest.

Koostisosad
4 dl Täisteranisujahu
3.5 dl Nisujahu
4 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
1 sl Suhkur
1 dl Rosinad
1 dl Kuivatatud viigimari või aprikoos (hakitud)
1 dl Kreeka pähkel (hakitud)
75 g Või
3 dl Piim
1 dl Piim (määrimiseks)

Valmistamine

1. Mõõda kaussi jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Sega läbi ja lisa rosinad, hakitud viigimarjad ja pähklid. Lisa pehme või ja piim, sega-sõtku ühtlaseks. Liiga kaua ei tohiks sõtkuda, muidu muutub tainas sitkeks.

2. Kummuta jahusele lauale, jaga 10–12 tükiks, vormi pallideks ja suru lamedateks pätsideks. Tõsta pätsid küpsetuspaberile ahjuplaadile. Määri pealt piimaga ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit ehk kuni pätsid on kuldpruunid.

3. Jahuta restil. Serveeri või, juustu või moosiga.