Õuna-vahukooretarretis kardemoniga
Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 4 tundi tarretumiseks
Koostisosad
3 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Suhkur
3 tl Vanillsuhkur
1 tl Kardemon (jahvatatud)
1 sl Rumm või konjak
4 dl Õunamoos
8 lehte Želatiin
1.5 dl Piim
Valmistamine
1. Vahusta koor ning maitsesta suhkru, vanillsuhkru, kardemoni ja rummiga.
2. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit, seejärel pigista liigne vesi välja. Kuumuta piim keemiseni, tõsta kastrul pliidilt ja sulata želatiinilehed paarikaupa kuuma piima sisse. Lase segul pisut jahtuda.
3. Sega maitsestatud vahukoore hulka õunamoos ja vedel želatiini-piimasegu. Kalla mass sobivasse silikoonvormi või magustoidupokaalidesse ja lase külmkapis vähemalt 4 tundi tarduda.
4. Serveerimisel kaunista värskete puuviljade (näiteks kirssananass, tähtvili või mõni muu eksootiline
puuvili) ja kuivatatud õunaviiludega.
Kommentaarid (0)