Õuna-vahukooretarretis kardemonigaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
13. november 2013, 12:09

Õuna-vahukooretarretis kardemoniga

Kardemon ja õunamoos annavad koos põneva maitseelamuse, vahukoor muudab maiuse meeldivalt õhuliseks. See on dessert, mis oma lihtsusest hoolimata väärib aukohta pidulõuna lõpetamisel.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 4 tundi tarretumiseks

Koostisosad
3 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Suhkur
3 tl Vanillsuhkur
1 tl Kardemon (jahvatatud)
1 sl Rumm või konjak
4 dl Õunamoos
8 lehte Želatiin
1.5 dl Piim

Valmistamine

1. Vahusta koor ning maitsesta suhkru, vanillsuhkru, kardemoni ja rummiga.

2. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit, seejärel pigista liigne vesi välja. Kuumuta piim keemiseni, tõsta kastrul pliidilt ja sulata želatiinilehed paarikaupa kuuma piima sisse. Lase segul pisut jahtuda.

3. Sega maitsestatud vahukoore hulka õunamoos ja vedel želatiini-piimasegu. Kalla mass sobivasse silikoonvormi või magustoidupokaalidesse ja lase külmkapis vähemalt 4 tundi tarduda.

4. Serveerimisel kaunista värskete puuviljade (näiteks kirssananass, tähtvili või mõni muu eksootiline

puuvili) ja kuivatatud õunaviiludega.