Kiudainerikkad toidud

Õlles hautatud karrine hakkliha-kapsahautis 

Lia Virkus, 17. november 2013, 23:32
Hakkliha-kapsahautisFoto: Jaan Heinmaa
Kiirelt valmiv argiroog, kus õlles hautamine annab kapsale mõnusa maitse – alkohol aurustub välja. Karri koos jaapani sojakastmega lisab roale põnevat idamaist mekki. Serveeri hautist keedetud speltatangu, riisi või kartuliga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kodune hakkliha
1 sl Õli
2 tl Karri
300 g Värske peakapsas
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Õun
33 cl Õlu
2 sl Vasikafond
2 sl Jaapani sojakaste
1 dl Vesi
Sool
Must pipar
Cayenne´i pipar
Hapukoor 30%

Valmistamine

1. Keeda kartulid või speltatangud pehmeks.

2. Samal ajal pruunista hakkliha suurel sügaval pannil õlis. Lisa karri, peenteks ribadeks lõigatud kapsas, sibul

ja õun ning kuumuta mõned minutid segades. Lisa ka peenteks ribadeks lõigatud porgand, õlu, sojakaste, fond, näpuotsaga Cayenne'i pipart ja vesi.

3. Lase tasasel tulel podiseda 15–20 minutit, kuni kapsas on pehme. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri

paksu hapukoorega.