Kiudainerikkad toidud

Kruubipuder kaalika ja ingveriga 

Angelica Udeküll, 17. november 2013, 23:02
Magus kruubipuder kaalikagaFoto: Daisy Lappard
Koorene ja veidi magus hommikupuder või lisand linnupraele.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 dl Odrakruup
300 g Kaalikas
3.5 dl Vesi
1 dl Rõõsk koor 35%
1 sl Või
Sool
1 sl Mesi
1 sl Riivitud ingver
1 tk Kaneelikoor
1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)

Valmistamine

1. Koori kaalikas ja haki kuubikuteks.

2. Riivi ingver ja kuumuta koos kaalikaga potis või sees.

3. Lisa potti eelnevalt leotatud kruubid ja vesi.

4. Hauta mõõdukal kuumusel, kuni kruubid on peaaegu pehmed.

5. Poole haudumise ajal lisa potti ka kaneelikoor.

6. Peaaegu pehmetele kruupitele lisa rõõsk koor ja jätka hautamist.

7. Kõige viimasena lisa laimimahl ja mesi.

HEA TEADA!

* Kaneeli võid panna kruupide hulka ka kohe alguses, sõltuvalt sellest, kui tugevat maitset soovid – mida kauem on koor roas, seda tugevam tuleb maitse.

* Roa hulka sobib hästi ka õunamahl, samuti võid lisada õunakuubikuid. Magusa maitse saamiseks võid lisada ka kuivatatud aprikoose.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee