Peediorsoto suitsujuustuga
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
3 küünt Küüslauk
2 sl Või või õli
1.5 dl Odrakruup
2.5 dl Puljong (kana-, veiseliha- või aedviljapuljong)
1 dl Valge kuiv vein
2 dl Peedimahl
50 g Suitsujuust
Valmistamine
1. Haki küüslauk ja kuumuta kergelt poti põhjas võis.
2. Lisa potti kruubid ja valge vein ning hauta, kuni vein on aurustunud.
3. Vala juurde puljong ja lase roal mõõdukal kuumusel vaikselt podiseda.
4. Kui suurem osa puljongist on kruupidesse imendunud, vala potti peedimahl ja sega kruupidega läbi.
5. Maitsesta pipraga ja lase mõni minut haududa.
6. Vahetult enne valmimist sega kruupide hulka kuubikuteks hakitud suitsujuust ja lase sel ära sulada.
HEA TEADA!
Eelista n-ö traditsioonilisi pehme konsistentsiga suitsujuustusid, mitte suitsutatud võileivajuustusid.
Kommentaarid (0)