Eesti köök

Peediorsoto suitsujuustuga 

Angelica Udeküll, 17. november 2013, 23:50
Peedi ja suitsujuustga orsoto Daisy Lappard
Valmista orsotot aeglaselt hautades ja paksupõhjalises potis aeg-ajalt segades. Kui kruubid hakkavad juba paisuma ja vedeliku hulk väheneb, lisa seda vastavalt vajadusele.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 küünt Küüslauk
2 sl Või või õli
1.5 dl Odrakruup
2.5 dl Puljong (kana-, veiseliha- või aedviljapuljong)
1 dl Valge kuiv vein
2 dl Peedimahl
50 g Suitsujuust

Valmistamine

1. Haki küüslauk ja kuumuta kergelt poti põhjas võis.

2. Lisa potti kruubid ja valge vein ning hauta, kuni vein on aurustunud.

3. Vala juurde puljong ja lase roal mõõdukal kuumusel vaikselt podiseda.

4. Kui suurem osa puljongist on kruupidesse imendunud, vala potti peedimahl ja sega kruupidega läbi.

5. Maitsesta pipraga ja lase mõni minut haududa.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee