Eesti köök

Kruubipuder sealiha ja kartuliga 

Angelica Udeküll, 18. november 2013, 00:42
Kruubipuder sealiha ja kartuligaFoto: Daisy Lappard
Üks üdini Eesti roog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Sealiha (seakael või taine peekon)
1 tk Sibul
Õli (praadimiseks)
3 sl Soolariisikad (hakitud)
1.5 dl Odrakruup
3.5 dl Vesi
1 tk Kartul (suur)
Värske petersell

Valmistamine

1. Haki sibul ja kuumuta potis õli sees.

2. Lõika sealiha suupärasteks kuubikuteks ja pruunista potis.

3. Haki riisikad ja lisa samuti potti.

4. Lisa eelnevalt leotatud kruubid ja vala juurde vesi.

5. Hauta rooga mõõdukal kuumusel umbes 30–40 minutit.

6. Koori kartul ja lõika kuubikuteks ning lisa kruupite hulka umbes kümme minutit pärast haudumise algust.

7. Valmisroa hulka lisa hakitud värsket peterselli.

HEA TEADA!

* Liha valides eelista kaelakarbonaadi või peekonit.

* Peterselli asemel sobib roa hulka lisada ka punet.

* Soola lisa vähe või üldse mitte, see sõltub soolariisikatest.