Küpsetised

Kaneeli-rosinakringel 

Tuuli Mathisen, 26. november 2013, 06:01
Kaneeli-rosinakringelFoto: Tarmo Virkus
Glasuuritud kringel. Kogused on toodud 1.5 kg kringli kohta. Sellest saad 8 kuni 12 lõiku.

Koostisosad
1 kogus Kringlitainas
100 g Või (pehme)
1.5 dl Pruun suhkur
2 tl Kaneel
200 g Rosinad (vees või rummis leotatud)
GLASUUR
200 g Šokolaad
1 dl Rõõsk koor 35%
Metspähkel (hakitud)

Valmistamine

1. Sega toasoe või suhkru ja kaneeliga. Rulli tainas lahti ja määri sellele spaatli abil võisegu. Raputa peale eelnevalt vees või rummis leotatud ja seejärel nõrutatud rosinad. Keera tainas rulli, vajuta rull veidi lapikuks ning lõika pikkupidi kolmeks ribaks nii, et ülemine ots jääb kinni.

2. Punu palmik, keerates lõikepinda võimalikult väljapoole. Vormi palmikust kringel, tõsta see ahjuplaadile ning jäta vähemalt pooleks tunniks sooja kohta kerkima. Kerkinud kringel määri veega segatud lahtiklopitud muna või munakollasega ning küpseta 200 kraadini eelkuumutatud pöördõhuga ahjus 25 minutit.

3. Sulata hakitud šokolaad kuumas koores. Sega ühtlaseks ning määri või kalla see kringlile. Puista peale hakitud metspähkleid.

Eelkergituseta kringlitainas

Eelkergitusega kringlitainas